divendres, 5 de juny del 2009

TORTELL DE REIS

ingredients per fer el tortell:
500 grams de farina.
100 grams de sucre.
150 grams de mantega.
20 grams de llevat.
1 got de llet.
1 culleradeta de sal.
1 llimona.
1 ou.
Ametlles trinxades.
Fruita confitada.
Estris a utilitzar:
un bol.
Un pinzell.
Una safata que pugui anar al forn.
Una figureta sorpresa.
Una fava.
Paper d'alumini.
Corona de cartulina.

Com es fa el tortell:
agafa la farina i posa-la sobre la taula com si fos un volcà amb el seu cràter. Al forat del volcà aboca-hi el sucre, el llevat, la mantega, la sal, la pell de llimona ratllada i la llet. Amb les mans ben netes uneix els ingredients fins que et quedi una massa ferma... un truc: sabràs que la massa ja està a punt quan ja no s'enganxi a les mans!
Un cop ja ho tens, fes una bola i guarda-la en el bol i deixa-ho reposar una bona estona en un lloc fresc. Després, estira-la i uneix els seus extrems, de manera que formis un anell, i posa'l en una safata que pugui anar al forn. Embolica la figureta i la fava amb paper d'alumini i amaga-les dins la massa.
Bat un ou i pinta la massa amb el pinzell. Empolsega la superfície amb sucre i unes ametlles triturades i posa-hi la fruita confitada. Mentre fas tot això, encén el forn i escalfa'l a 150 graus. Quan ja estigui a aquesta temperatura, introdueix la safata i deixa coure el tortell durant mitja hora.
Quan ja estigui cuit, fes una corona de cartolina i posa-la al forat i... ja tens el teu tortell de Reis!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada