ARRÒS BULLIT JAPONÈS (per sushi).
500gr d'arròs blanc japonès
(l'arròs japonès és de gra rodó i una mica més petit)
500cl d'aigua
70ml de vinagre d'arròs
5ml de mirin
50gr de sucre
10gr de sal
prepareu l'arròs introduïnt-lo en un recipient, renteu amb aigua abundant diverses vegades i acabeu l'operació quan l'aigua surti neta i clara. (D'aquesta manera n'extreieu gairebé tot el midó).
Passeu l'arròs en un cassó i aboqueu-hi la mateixa quantitat d'aigua.
Deixeu reposar l'arròs a l'aigua durant uns 30 minuts. (Els grans d'arròs aniràn absorbint aigua i quedaran cuits amb més rapidesa). (el temps de repòs del gra d'arròs dependrà també de la temperatura exterior: a l'estiu uns 30 minuts, a l'hivern una mica més).
Tapeu el cassó i cuineu a foc viu fins que comenci a bullir, moment en que abaixareu el foc. (és important no obrir la tapa de cassola per aconseguir una millor cocció).
Deixeu cuinar uns 10 minuts, fins que no quedi aigua.
En un altre recipient barregeu el vinagre d'arròs, el mirin, el sucre i la sal, bate-ho bé i afegiu al cassó amb l'arròs bullit; aneu removent (amb l'ajut d'un cullerot de fusta, feu com si talléssiu) i deixeu refredar fins arribar a temperatura ambient.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada