dimarts, 5 de maig del 2009

FLAÓ AMB CRISTALLS DE MEL.
Ingredients:
per a la massa:
200gr de farina.
30gr de sucre.
50gr de mantega.
50gr de llard de porc.
1 ou.
1 culleradeta de licor anisat.
½ pell de llimona ratllada.
Per al farcit:
500gr de mató.
200ml de crema de llet.
6 ous.
100gr de sucre.
10 fulles de menta.
Per als cristalls:
6 caramels de mel.
Preparació:
elaboreu la massa passant la farina pel sedàs, feu-ne un volcà i farciu el centre amb el sucre, la mantega a punt de pomada, la pell de llimona ratllada, l'ou i el llard tallat petit i no massa près per tal de treballar-ho millor.
Barregeu bé els ingredients amb les mans i treballeu la massa ràpidament per tal d'evitar que la mantega i el llard s'escalfin en excés, podria trencar la massa. Un cop n'obtingueu una massa compacta, emboliqueu-la amb film i reserveu-la a la nevera com a mínim durant1 hora.
Empolvoreu la taula de treball amb farina i estireu-hi la massa ajudant-vos d'un corró lleugerament enfarinat. Esteneu la massa damunt del motlle i talleu-ne l'excés passant el corró pel voltant.
Amb una forquilla aneu punxant la base de la massa i cobriu-la amb llegums seques, d'aquesta manera evitareu que pugi durant la cocció. Enforneu la massa durant 30 minuts a 190ºC.
Prepareu el farcit barrejant el mató amb la crema de llet, afegiu els ous, el sucre i les fulles de menta tallades ben fines. Barregeu bé la pasta i aboqueu-hi unes gotes d'anís.
Ompliu la massa amb el farcit i enforneu-la durant 30 minuts a 150ºC; sabreu que el flaó és llest quan punxeu el farcit amb una broqueta i aquesta surti neta. Deixeu reposar a temperatura ambient.
Feu els cristalls repartint els caramels de mel damunt d'una estoreta antiadherent de silicona per al forn, tapeu-los amb una altra estoreta i fornegeu-los cinc minuts a 200ºC, fins que aquests es fonguin. Amb un corró estireu bé els caramels estovats, destapeu l'estoreta i deixeu que les làmines de mel quedin dures.
Serviu el flaó porcionat i punxeu-hi uns cristalls de mel damunt; podeu menjar el flaó ajudant-vos dels cristalls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada