FLAÓ.
Ingredients per a 8 persones:
Per a la massa:
200gr de farina fluixa.
30gr de sucre.
50gr de mantega.
50gr de llard de porc.
Llevat químic Royal.
Per al farcit:
500gr de mató.
200ml de crema de llet.
6 ous.
100gr de sucre.
Preparació de la massa:
passeu la farina pel sedàs i apiloneu-la com un volcà. A dins poseu-hi 30gr de sucre, la mantega a pomada, el llard tou i tallat a trossets, un ou i una punta de llevat Royal.
treballeu-ho ràpid per obtenir una massa compacta. Emboliqueu-la amb film i guardeu-la a la nevera com a mínim 1 hora.
estireu la massa en el taulell empolvorat amb farina fins que tingui un gruix d´uns 3 mm i prou amplitud per folrar el motlle. Cobriu tot el motlle estenent-hi la massa amb els dits. Passeu el corró per sobre per eliminar la massa sobrera.
punxeu tota la massa amb una forquilla. Cobriu-la amb paper de forn i amb algunes llegums seques, per evitar que la massa s´aixequi durant la cocció. Enforneu-la a 190º uns 30 minuts.
Preparació del farcit:
barregeu bé (amb batedora) el mató, la crema de llet, els 6 ous i 100 gr de sucre.
Cocció del flaó:
poseu el motlle en una safata de forn. Ompliu-lo amb el farcit i entreu-lo al forn a 130º durant 45 minuts aproximadament (punxeu-lo per veure si ja és cuit). Deixeu-lo refredar.
Nota: aquest pot ser de gustos, com per exemple acompanyant el farcit amb fulles de menta i un raig de Pernaud; al damunt una gelatina de sàlvia.
Nota de cocció: el temps de fornejat dependrà molt de la mida dels motlles. Aquesta recepta és per a un motlle de 30cm de diàmetre. Si voleu fer motlles individuals, haureu de rebaixar el temps de cocció de la massa a 15 minuts, i el temps de cocció del flaó a uns 25 minuts (sempre respectant la temperatura del forn).
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada