divendres, 5 de juny del 2009

AMANIDA CARGOL

Ingredients per a 1 caragol:
100 grams de patates.
15 grams de mantega.
15 grams de quetxup.
2 pèsols bullits.
1 salsitxa de frankfurt.
1 rovell d'ou.
1 dl de llet.
1 pastanaga.
Oli d'oliva i sal.
Enciams variats.

Com es fa:
en un cassó, poseu aigua al foc perquè bulli. En un altre cassó escalfeu la llet.
Peleu les patates i talleu-les a trossos mitjans. Quan l'aigua arrenqui el bull, poseu-hi les patates i deixeu-les coure fins que siguin ben toves. Escorreu-les i aixafeu-les; afegiu-hi la llet calenta, els dos rovells, la mantega i un pols de sal. Remeneu bé fins que us quedi un puré fi i cremós.
Peleu la pastanaga. Talleu-ne 1 rodella prima per fer el sol, 6 palets curts per als rajos i 2 palets llargs per les antenes.
Poseu una paella al foc amb un raig d'oli i coeu les salsitxes.
Doneu vida al caragol:
col.loqueu l'enciam (ben net i escorregut) com si fós un sotabosc. La salsitxa al damunt.
Feu un cercle amb el puré de patata, i amb el quetxup aneu fent la closca del caragol.
Dibuixeu els ulls amb els pèsols; les antenes, la boca i el sol, amb la pastanaga i... cargol treu banya...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada