divendres, 5 de juny del 2009

POP A LA GALLEGA

(polvo a feira).
Ingredients (4 pax):
1 pop de 2 kg 6 patates grosses (cachelos) 1 ceba petita 2 fulles de llorer 1 cabeça d'alls seca 1 culleradeta de pebre vermell dolç 1 culleradeta de pebre vermell mòlt picant oli d'oliva verge extra cristalls de sal Maldon 3 claus d'olor 5 llavors d'anís

Preparació:
10 minuts Cocció 120 minuts Procediment: 1. Congeleu el pop el dia abans. 2. L'endemà, poseu-lo en aigua freda en una cassola amb la ceba, els claus, les llavors d'anís, les patates ben netes però amb la pell, les fulles de llorer i la cabeça d'alls. 3. Feu-ho bullir a foc lent. 4. Quan arrenqui el bull, tapeu-ho i deixeu-ho coure 45 minuts. 5. Deixeu-ho refredar. 6. Quan sigui fred, talleu el pop i les patates. 7. Barregeu els pebres vermells. 8. Per servir-lo, escalfeu el pop i les patates, poseu-ho en un plat, escampeu-hi els pebres, una mica de sal i un bon raig d'oli d'oliva.
Altres procediments:
un cop net s'introdueix en abundant aigua bullint, agafant-lo bé pel cap i el treiem després de contar fins a cinc. Repetim l'operació de 3 a 4 vegades (a Galícia aquest procediment s'anomena “asustar”).
El cop s'ha de coure entre 40 i 80 minuts, depenent del tamany.
Si es vol acompanyar amb patates (cachelos), aquestes es couen (escachan) a la mateixa olla (pota) que el pop; les incorporem quan al pop li faltin uns 20 minuts per coure's.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada