divendres, 5 de juny del 2009

TEMPURA

Actualment, trobem farina per elaborar tèmpura en diverses tendes d'alimentació: aquesta és fina i suau, resultant una textura lleugera, cruixent i escumosa.
Tot i que coneixem diferents formes d'elaborar la tèmpura, una forma ràpida i senzilla és passant pel sedàs farina normal i barrejar-la amb Maicena, a parts iguals; hi afegirem un ou (hi ha qui n'utilitza només la clara), aigua molt freda i un rajolí de licor d'arròs (Mirin).
Fregirem dins d'oli vegetal (a uns 180ºC) els ingredients previament arrebossats amb la massa de tèmpura i tallats a làmines no gaire gruixudes. Han de quedar ben cuits per un i altre cantó. Un cop fregits, els reservarem damunt d'un paper de cuina per tal d'absorbir-ne l'excés de greixos.
La tèmpura no porta sal, ja que el tentsuyu (salsa que acompanya) en potenciarà el sabor; aquesta salsa és feta a base de brou dashi, salsa de soja i mirin. Hi ha qui, a més, hi afegeix wasabi, rabe blanc o gingebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada